Havebord

Rengøring af havemøbler

Rengøring af havemøblerNår foråret kommer, og det er tid til at tage havemøblerne frem, kan det være en god idé at give dem en ordentlig rengøring, før de tages i brug.

Havemøbler kan være lavet af forskellige materialer, og derfor kræver de også forskellige metoder til rengøring og pleje.

Herunder vil der blive givet nogle anbefalinger til rengøring af havemøbler af plastik, nonwood og andre materialer.

Rengøring af havemøbler af plastik

Havemøbler af plastik er populære på grund af deres holdbarhed og nemme vedligeholdelse. For at rengøre havemøbler af plastik anbefales det at bruge en skuresvamp og sæbevand til at fjerne skidt og snavs. Hvis der er genstridige pletter, kan man bruge knofedt.

Det er vigtigt at undgå at bruge skuresvampe eller lignende, da de kan ridse overfladen.

En alternativ metode til rengøring er at bruge en nylonsvamp eller klud med sulfo eller et universalrengøringsmiddel til at fjerne snavs og fedt. Efter rengøring er det en god idé at efterbehandle havemøblerne med autovoks eller et rengøringsmiddel med voks for at beskytte overfladen og forlænge levetiden på møblerne.

Rengøring af nonwood havemøbler, den lette løsning

Nonwood er et materiale, der minder om træ, men som er mere holdbart og nemt at vedligeholde. Nonwood havemøbler kræver ikke meget vedligeholdelse, og de kan blot tørres af med en opvreden klud. Ved genstridige pletter kan man anvende en børste og sæbevand. Nonwood møbler kræver ikke efterbehandling med voks eller lignende, da de er modstandsdygtige over for sollys og fugt.

Andre materialer til havemøbler og deres rengøring

Udover plastik og nonwood findes der også havemøbler i andre materialer, såsom træ, metal og granit. Træmøbler skal behandles med træbeskyttelse for at beskytte mod sollys og fugt. Træmøbler kan rengøres med en blanding af sæbe og vand, men undgå at bruge højtryksrenser, da det kan ødelægge træet. Metal havemøbler kan rengøres med en blanding af sæbe og vand, men undgå at bruge skrappe rengøringsmidler eller ståluld, da det kan ridse metallet.

Granitbordplader kan rengøres med en blanding af sæbe og vand, og det er vigtigt at tørre af med en tør klud for at undgå striber på bordet.

Nogle gange skal der er et nyt til …

Er du på jagt efter et nyt havebord, så kan finde det i vores store udvalg

Se vores guide

Du kan også se vores guide til valg af nye havemøbler, som du finder her.

Sådan passer du på dine havemøbler

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *